De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Amazon Sponsored Products Bekijk stappen

Amazon Sponsored Products

Amazon Sponsored Produts, is hetzelfde als Google Shopping, maar dan in Amazon. Het zijn simpelweg advertenties die producten vertonen. Als je op een advertentie geklikt word je vanzelfsprekend naar de productpagina geleid.

Marketing plugins chat gtp openai

Tip 1: langere artikelen scoren beter

Wat is de ideale lengte van een artikel? 300, 500, 800, 1000, 1500 woorden of zelfs meer? In de huidige samenleving zou het logisch zijn als we het liefst zo’n kort mogelijk artikel zouden willen lezen. Zo kunnen we meer informatie scannen in een zo kort mogelijke tijd. Het onderzoek van SEMrush bewijst echter het tegenovergestelde. Het onderzoek van SEMrush laat zien dat juist longreads van meer dan 3000 woorden het beste presteren op het gebied van traffic, shares en backlinks. De hypothese is dat mensen meer betrokken zijn bij artikelen die veel informatie bevatten.

Op het gebied van SEO zijn lange artikelen ook interessanter. Hierin kan je namelijk meer relevante informatie kwijt. Hoe meer relevante informatie in een artikel, hoe beter de zoekmachine je artikel zal beoordelen. Het gaat dus niet om een aantal woorden, maar om hoe meer relevante informatie je weergeeft.

Website laten maken Groningen

Wat kun je met Sponsored Products?

Sponsored Products kunnen voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

  • Meer bestellingen: Promoot je bestsellers om nog meer omzet te genereren
  • Introductie nieuwe producten: Wordt direct zichtbaar in de resultaten met sponsored products. Target ook op vergelijkbare producten, om zo snel mogelijk zichtbaar te zijn voor de juiste doelgroep
  • Vergroot de zichtbaarheid van je producten
Website feedback

Targeting

Targeting is bij elke marketingcampagne belangrijk en speelt hier dus ook een rol. Voor Sponsored Product Ads zijn er twee soorten targeting:

  • Automatic Targeting: Amazon bepaalt op welke zoekwoorden en producten je gevonden wordt.
  • Manual Targeting: Campagnes met manual targeting zijn perfect voor marketers die meer controle willen of precies weten hoe ze willen targeten. Je kunt hier kiezen of je via zoekwoorden, ASIN’s (Amazon product IDs) of categorieën wil targeten. Afhankelijk van de methode die je kiest, kun je per zoekwoord, ASIN of categorie een bod instellen.

Kosten

Sponsored products zijn vanzelfsprekend niet gratis. Net zoals Google Shopping werkt Sponsored products op basis van CPC. Zodra je een klik krijgt, betaal je hiervoor een bedrag. In vergelijking met Google is Amazon vaak goedkoper op basis van CPC.

Wat kost linkbuilding
Starten met laten maken van een nieuwe website?

Maak een afspraak met één van onze online specialisten