De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Slimste keus in backlinks Backlinks Lees alles over backlinks

Het beste uit backlinks halen

In de wereld van online marketing zijn backlinks een begrip. Een fenomeen waar de meningen behoorlijk uiteen kunnen lopen. In een notendop komt het neer op het verkrijgen van online autoriteit. Het spel gaat als volgt: iedere website heeft een bepaalde waarde (domeinautoriteit) en met een uitgaande link verkrijgt de ontvangende website een deel van die waarde. Voor een lange tijd was het vergaren van backlinks de manier hoe je de zoekmachines (Google) kon beïnvloeden. Tegenwoordig werkt het allemaal een beetje anders.

”Fascinerend hoe relevante backlinks je goed en snel vindbaar maken in Google.”

SEO services

Hoe je backlinks inzet

Betekenis backlinks: een backlink is een online aanklikbare verwijzing (link) van de ene website naar de andere website. Een backlink kan eveneens een anchor-term bevatten (specifieke tekst/naam voor de backlink) en een ALT-tekst. De ALT-tekst komt te voorschijn zodra er met de computermuis over de backlink heen wordt gescrold, en geeft doorgaans informatie over wat de online bezoeker kan verwachten bij het aanklikken van de backlink.

Bovendien is het ook mogelijk om een backlink een no follow attribuut mee te geven. Hiermee geef je de zoekmachines aan de uitgaande link niet te volgen. Dit voorkomt dat belangrijke domein- en paginawaarde van je website lekt naar de andere website (ontvanger).

Wat Google over backlinks zegt

Uiteraard is het manipuleren van de zoekmachines in strijd met de zogenaamde webmaster-richtlijnen. In het verleden heeft Google bekende en minder bekende updates (Penquin, Hummingbird) uitgevoerd om websites met onnatuurlijke linkprofielen te de-evalueren. In de ogen van Google dien je dan ook content te verzorgen, die de online bezoeker vanuit zich deelt, zonder dat daar expliciet de opdracht tot gegeven is. Met het grootschalig inkopen en overmatig gebruik van het vergaren van backlinks is een Google penalty een serieuze consequentie waar je rekening dient mee te houden.

Ontwijk een Google-penalty, lees ook: seo marketing

Aangezien je niet 24/7 de controle kunt houden over waar jouw website elders genoemd wordt, heeft Google onder andere Google Alerts in het leven geroepen. Dit zorgt ervoor dat je een melding ontvangt zodra jouw websit op een ander online platform gepubliceerd wordt.

Wanneer kies je voor backlinks?

OpEinstein is er voor organisaties die linkbuilding en backlinks serieus nemen. Wij helpen graag bedrijven en instanties om meer uit online te halen. Maak daarom eens kennis met een ervaren linkbuild-specialisten. We voorzien je graag in vrijblijvend advies over hoe je site sterker en overtuigender online gevonden wordt.

Vul vrijblijvend het onderstaande web formulier in en binnen enkele uren neemt een online specialist per e-mail contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook, tel.: 050 3200 844.

Ps: wist je dat OpEinstein actief backlinks intern verzorgd op de volgende locaties: Assen, Drachten, Emmen, Enschede, Groningen, Heerenveen, HengeloHoogeveen en Leeuwarden?