De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Verhogen van de domain authority Hoe te verhogen?

Domain authority (DA) verhogen

Wat is domain authority? Domain authority (domeinautoriteit / domeinbeoordeling), vaak ook aangeduid als DA, is een cijfermatige weergave van een website waarmee Google de rankings in de zoekmachine bepaald. Het geeft de relatieve “backlinkpopulariteit” weer van een website in vergelijking met andere websites. Hoe hoger de DA score, des te sterker het domein. We calculeren de DA aan de hand van het aantal websites dat naar de URL’s van een domein linkt in combinatie met sterkte van hun backlinkprofiel.

Wat kun je met de domain authority?

In feite is het een superhandige statistiek om naar te kijken bij het vinden van kwalitatieve backlinks. Dit komt omdat backlinks van websites met een hoge ‘linkpopulariteit’ doorgaans waardevoller zijn dan die van sites met een lage ‘linkpopulariteit’. Daarnaast is linkpopulariteit’ (domeinbeoordeling) ook een handig gegeven om het vermogen van een website in te schatten om zoekverkeer vanuit Google te ontvangen.

Domain authority verhogen

Allereerst is het goed om te weten dat de DA-score is op basis van een logaritmische schaal van 0 t/m 100. Dit houdt in dat het makkelijker is om te groeien van 20 naar 30, dan van 70 naar 80. Wil je jouw domain authority-score verhogen en daarmee jouw posities in Google? Probeer dan links te verkrijgen van websites met een hoge DA en vermijd webpagina’s met een lage DA. Eveneens zijn deze factoren ook van invloed op de citation & thrust flow.

Domain authority verhogen

Hoe we hier achter zijn gekomen?

Hoe het kan dat we dit weten? Uit onderzoek van Ahrefs blijkt de DA-score en het organisch zoekverkeer van meer dan 200.000 domeinen goed met elkaar correleren.

Leadfeeder - Genereer meer B2B sales
Zoekwoordenanalyse anno 2020
Google SEO Workshop
SEO: the quick wins
Marvo systeemplafonds
De ultieme website laten maken
Jouw eigen domain authority positief beïnvloeden?

Neem contact op met onze SEO-specialisten