De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Geavanceerde doelgroepen in Google Ads

Geavanceerde doelgroepen voor meer conversies in Google Ads

Hoe haal je het meeste uit je klikbudget? Belangrijk is om de juiste mensen te vinden, oftewel de juiste doelgroep bepaling. Maar hoe kan je dit het beste doen in Google Ads? In dit artikel leggen we de mogelijk verder uit. Mocht je na het lezen van het artikel vragen hebben kan je altijd contact leggen met onze AdWords specialist Peter Jan Kooyenga.

Welke strategieën zijn er?

We kunnen de volgende segmentatiemogelijkheden onderscheiden:

  • Gedetailleerde doelgroepen
  • Vergelijkbare doelgroepen
  • Affiniteitsdoelgroepen
  • In-marketdoelgroepen
  • Remarketing lists for search ads (RLSA)

Gedetailleerde & vergelijkbare doelgroepen

Deze doelgroepen worden gebruikt om standaard sociaal-demografische doelgroepen te targeten. Ook worden de remarketinglijsten gebruikt. Deze lijsten worden standaard door Google opgesteld en heb je daarom geen invloed op. Hier focussen wij ons daarom ook niet op.

Affiniteitsgroepen voor displaycampagnes

Affiniteitsdoelgroepen kunnen goed gebruikt worden bij het gebruik van display campagnes. Google heeft wel standaardlijsten, maar heel specifiek zijn deze lijsten nog niet. Naast de standaardlijsten kan je ook gebruik maken van aangepaste doelgroepen. Deze lijsten zijn veel specifieker in te stellen en sluit daarom ook beter aan op je doelgroep. De lijst wordt aangepast op interesses, URL’s (gerelateerde websites die bezocht zijn), een omgeving en apps die de doelgroep gedownload heeft.

In-market

In-market gaat om dat je mensen zoekt die een hoge koopintentie hebben. Op het moment dat zoekers bereid zijn een aankoop te doen en actief zoeken naar producten of diensten, kunnen ze als target gebruikt worden via in-market doelgroepen in het zoeknetwerk. ‘In-market’ sluit hier dan ook mooi op aan. Met deze functie kun je namelijk doelgroepen opbouwen van gebruikers die, meer dan gemiddeld, de intentie hebben om producten of diensten die jij aanbiedt aan te schaffen. Om hiervan gebruik te maken ga je dus op zoek naar zoekwoorden die meer gerelateerd zijn aan het kopen. Bijvoorbeeld termen met ‘kopen’ in het zoekwoord, specifieke types van producten, of URL’s van online aanbieders.

RSLA

Google Ads biedt diverse mogelijkheden op het gebied van remarketing. Een van de meest gebruikte tools voor remarketing is het Google Display Netwerk. Hiermee kun je websitebezoekers nogmaals benaderen met beeldmateriaal. Het is ook mogelijk om remarketing toe te passen binnen het Google zoeknetwerk, wat beter bekend staat als RLSA. Deze afkorting staat voor remarketing lists for search ads. Deze optie van Google Ads wordt nog niet overal toegepast, maar biedt veel mogelijkheden.

De remarketing kan je ook erg specifiek inrichten. Bijvoorbeeld op wat er gebeurd is met de vorige bezoekers. Je kunt ze instellen op:

  • Geconverteerd verkeer
  • Niet-geconverteerd verkeer
  • Bezoekers van een specifieke pagina
  • Bezoekers die specifieke gebeurtenissen hebben uitgevoerd

Hier kan je bijvoorbeeld op inspelen door een kortingscode toe te voegen bij niet converterend verkeer.

Meer informatie over de geavanceerde doelgroepen

Wil jij ook meer informatie hierover? Neem dan contact op met onze AdWords specialist Peter Jan Kooyenga. Hij wil je graag helpen om dit in te stellen.