De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Afbeelding Extensie in Google Ads Bekijk stappen

NIEUW: Afbeeldingen in Google Ads

Beeldextensies zijn een type advertentie-extensie die je in kunt stellen in Google Ads of Microsoft Ads. Als je dit inschakelt, wordt er een kleine afbeelding vertoond naast de tekst van je zoekadvertentie in de zoekresultaten. Het is bedoeld als extraatje om je boodschap te versterken en om beter op te vallen binnen de zoekresultaten. Hierom 3 redenen waarom je beeldextensies zou kunnen gebruiken:

Marketing plugins chat gtp openai

Aandacht trekken door beeldextensies

Beeldextensies zijn nieuw in de zoekresultaten en worden nog door weinig partijen gebruikt. Wanneer jij wel beeldextensies gebruikt in je advertenties val je meer op dan je concurrenten.

Verhoog je relevantie

Bij het maken van een advertentie in Google Ads heb je maar beperkt de ruimte. Vaak kan je hierdoor niet je volledige informatie weergeven. Door een afbeelding toe te voegen kan je veel meer context geven aan je advertentie. Een beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden.

Verhoog merkherkenning

Je kunt je merk goed versterken door een mooie, duidelijke en veelzeggende afbeelding toe te voegen.

Website laten maken Groningen

Vereisten om beeldextensies te gebruiken

  • Beeldextensies zijn gratis om in te schakelen. Je betaalt kosten per klik als iemand op een beeldextensie van jouw advertentie klikt, net als alle andere advertentie extensies.
  • Je kunt maximaal 20 afbeeldingen uploaden.
  • Er zijn voor Google Ads een aantal image quality requirements waar je rekening mee moet houden.
  • Het kan wel 5 werkdagen duren voordat je beeldextensies goedgekeurd en vertoond worden.
  • De makkelijkste afbeeldingen om te vertonen zijn vierkante (1×1) afbeeldingen. Voeg daarom meer vierkante afbeeldingen dan liggende afbeeldingen toe.
Website feedback

Beeldextensies toevoegen in Google Ads

Ben je net zo enthousiast als ik en wil je ook beeldextensies inschakelen om meer uit jouw zoekcampagnes te halen? Bekijk eerst of jouw account al toegang heeft. Zodra je toegang hebt zijn deze extensies voor zowel Microsoft Ads als Google Ads makkelijk in te schakelen onder het tabje extensies in de interface. Kies ervoor om een beeldextensie aan te maken en selecteer jouw afbeeldingen. Zorg wel dat ze voldoen aan bovenstaande vereisten. Klik op opslaan. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste beeldextensie gemaakt.

Wat kost linkbuilding
Starten met laten maken van een nieuwe website?

Maak een afspraak met één van onze online specialisten