De slimste keus in online marketing
 • 050 32 00 844
Offerte
Google Ads Mobile App uitschakelen

Google Ads Mobile App als Candy Crush uitschakelen

ls adverteerder kun je specifieke mobiele apps uitsluiten van je Google Ads-campagne om te voorkomen dat je advertenties worden weergegeven in die apps, zoals Candy Crush. Om dit te doen, volg je de onderstaande stappen:

Let op: De Google Ads-interface kan veranderen, dus de exacte stappen kunnen in de toekomst iets verschillen. Onderstaande instructies zijn gebaseerd op de interface zoals die nu is. Controleer of de stappen nog steeds van toepassing zijn op de huidige Google Ads-interface.

 1. Ga naar https://ads.google.com/ en log in op je Google Ads-account.
 2. Klik op ‘Campagnes’ in het zijmenu.
 3. Kies de campagne waarvoor je de instellingen wilt aanpassen.
 4. Klik op het tabblad ‘Instellingen’.
 5. Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Geselecteerde plaatsingen’.
 6. Klik op ‘Uitsluitingen voor content’.
 7. Klik op het potloodpictogram om de bewerkingsoptie te openen.
 8. Klik op ‘Mobiele app-categorieën uitsluiten’.
 9. Hier kun je verschillende app-categorieën selecteren die je wilt uitsluiten. Je kunt specifieke app-categorieën uitsluiten, zoals ‘Games’, om te voorkomen dat je advertenties worden weergegeven in apps zoals Candy Crush.
 10. Zoek naar de relevante categorieën die je wilt uitsluiten en vink ze aan.
 11. Klik op ‘Opslaan’ om je wijzigingen toe te passen.

Advertenties uitschakelen op Mobile Apps

Dit zal voorkomen dat je advertenties worden weergegeven in de geselecteerde app-categorieën, zoals games, en dus ook in apps zoals Candy Crush. Dit maakt je advertenties veelal relevanter en efficiënter. Je bespaart hiermee onnodige kosten.

Houd er rekening mee dat sommige apps kunnen worden gecategoriseerd onder verschillende labels, dus je kunt de lijst met uitgesloten apps regelmatig controleren en aanpassen indien nodig. Ook kan de beschikbaarheid van specifieke categorieën in jouw Google Ads-account variëren op basis van je locatie en taalinstellingen.