De slimste keus in online marketing
 • 050 32 00 844
Offerte
Breng je bounce rate naar beneden

SEO tip: breng de bounce in Google Analytics naar beneden

Eén van de meest waardevolle inzichten die Google Analytics biedt is de data van site-content. De analyse van site-content valt onder ‘Gedrag‘ in Google Analytics. Hier kun je analyseren wat er precies op je website gebeurt. Zo kun je in een oogopslag zien wat de ‘bounce’ is per webpagina. Wil je betere Google posities? Dan zul moeten werken aan een positieve gebruikerservaring, want de bounce van de algemene website en -pagina neemt Google mee in het bepalen van de zoekresultaten.

Wat is bounce eigenlijk? Bounce rate is een percentage dat refereert aan het aantal bezoekers die jouw website verlaten na het bezoeken van één bestemmingspagina. De bezoekers ‘bouncen’ in feite van de website af.

Meer bezoekers online

Hoe breng je de bounce naar beneden?

We geven je vijf tips hoe je in de ‘bounce’ kunt reduceren en het gedrag op een positieve manier kunt beïnvloeden. Deze tips zijn in het algemeen best gemakkelijk en snel door te voeren. Je kunt natuurlijk ook altijd je web-beheerder vragen voor hulp.

 1. Verwerk interne links op je gehele website
 2. Zet links achter afbeeldingen naar gerelateerde webpagina’s
 3. Sluit webpagina’s af met een relevante call to action
 4. Verwijder irritante pop-ups en email buttons
 5. Zorg vooral voor inhoudelijke goede website-inhoud

Zorg voor relevante content

Met name tip vijf is een veelal onderschat item. Nog altijd is er veel website-inhoud haastig en met weinig aandacht geschreven. Dit is zonde. Schrijf relevante artikelen van minimaal 500 woorden. Kies voor een semantische aanpak waarbij je antwoord geeft op vragen waar je websitebezoeker naar op zoek is.

Wat is een goede ‘bounce’ rate?

Een hoge of lage ‘bounce rate’ is een relatief begrip en de meeste websites hebben een bounce rate variërend van 26% tot 70%. Je kunt de volgende percentages als uitgangspunt nemen.

 • 25% of lager: weergaloos! Of er is iets kapot.
 • 26-40%: prima!
 • 41-55%: gemiddeld.
 • 56%-70%: hoger dan het gemiddelde, maar kan aan de website-inhoud liggen.
 • 71% en hoger: zeer slecht, werk aan de winkel!
Website Google Analytics