De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Wat zijn Google meldingen? Google meldingen Lees meer

Wat zijn Google meldingen?

Ontvang mails wanneer nieuwe resultaten voor een zoekterm verschijnt in Google Search. Zo kun je bijvoorbeeld informatie ontvangen over nieuwe, producten of vermeldingen van jouw merknaam. Je hebt dus met Google Alerts controle over bijna het gehele internet en de circulatie van zoektermen die je volgt. Je kunt, indien gewenst, op de manier actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan slechte reviews en klachten. Bovendien kun je op deze manier ook je concurrenten op de voet volgen.

Hoe Google meldingen instellen?

Stappenplan Google meldingen/alert:

  • Stap 1: ga eerst naar google.com/alerts in je browser om direct Google meldingen in te stellen. Je komt terecht op het startscherm ‘Meldingen’.
  • Stap 2: vervolgens vul je de gewenste zoekopdracht(en) in. Typ in het zoekveld ‘Een melding maken over…’ de zoektermen waarover je meldingen wilt ontvangen. Voeg hier bijvoorbeeld je bedrijfsnaam in toe.

Tip: check of je de juiste zoektermen hebt ingevoerd. Zo verschijnt rechts, na het intypen van de zoekopdracht, de voorbeelden van resultaten naar aanleiding van je zoekopdracht.

Wat heb je voor Google meldingen nodig?

Om Google meldingen in te schakelen is het bezit van een Google-account een vereiste. Nog geen Google-account? Geen probleem, in slechts enkele minuten heb je een gratis Google-account aangemaakt. Je kunt op google.nl snel en gemakkelijk een account organiseren met bijvoorbeeld als adres: merknaam@gmail.com. Voer vervolgens de bovenstaande stappen uit om gebruik te maken van Google Alerts.

Google hulp nodig?

Je kunt met het gebruik van Google Alerts diverse opties doorvoeren als: hoe vaak je meldingen ontvangt, type sites, taalinstellingen, geografie, weergave resultaten en op welke Google-mailaccounts de meldingen binnenkomen. Kom je er toch niet helemaal uit? Kom in contact en laat je adviseren door specialist op het gebied van online marketing.

OpEinstein verzorgt actief de SEO marketing o.a. actief op de locaties Assen, Drachten, Emmen, Enschede, Groningen, Heerenveen, HengeloHoogeveen, JoureLeeuwarden en Utrecht verzorgd?