De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Google voice search optimalisatie Voice search optimaliseren

Google voice search

Wat is Google voice search? De smartphones zijn tegenwoordig zijn uitgerust met zogenaamde smart speakers. Zo maakt Apple gebruik van Siri, Google van Google Assistent, Amazone van Alexa en Microsoft van Cortana. Je kunt hiermee tegen je smartphone praten en een zoekopdracht starten. Op basis van kunstmatige intelligentie ontvang je vervolgens een antwoord. De verwachting is dat in 2022 maar liefst 50% van alle (online) zoekopdrachten via een smart speaker plaatsvindt. Jouw smartphone is vandaag de dag jouw ‘personal assistant’ geworden.

Maak gebruik van lokale vindbaarheid!

Hoe in te spelen op voice search? De resultaten van een gesproken zoekopdracht zijn in veel gevallen gebaseerd op locatie. Wij adviseren je om daarom content te publiceren met zoektermen in combinatie jouw werkgebied. Laat hier vervolgens relevante content in terugkomen als klantcasussen, lokale evenementen die je sponsort en partners waarmee je samenwerkt. En mocht je er nog niet de beschikking over hebben: maak een Google Mijn Bedrijfspagina aan en geef in de titel niet alleen je bedrijfsnaam weer. Er is vaak nog ruimte voor extra tekens over. Je kunt hier namelijk ook je plaatsnaam en jouw belangrijkste dienst in laten terugkomen.

Ps: wil je in een bepaalde regio online beter naar voren komen? Laat het ons weten: wij melden graag jouw bedrijf kosteloos aan op een aantal regionale bedrijfsgidsen.

Extra vermeldingen op lokale bedrijfsgidsen genereren?

Wij zoeken ze graag kosteloos voor je uit

Google SEO Workshop
SEO: the quick wins
Leadfeeder - Genereer meer B2B sales
Zoekwoordenanalyse anno 2023
Marvo systeemplafonds
De ultieme website laten maken