De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Hoe kom je in Google organisch op nummer één Pak eindelijk die koppositie

Hoe organisch op nummer één in Google komen?

Dit is een vraag die vooral nieuwe klanten ons natuurlijk stellen. En hoeveel kost het dan is vaak een tweede. Het antwoord? Het blijft even stil. Logisch, Google organisch ranken is niet een betaald onderdeel zoals de inzet van Google Ads. Hoe je organisch bovenaan in Google komen te staan op een zoekwoord naar keuze is niet eenduidig antwoord op te geven. Het hoog met je website organisch ranken in de zoekmachines is geen exacte wetenschap. We gaan je echter wel op weg helpen.

Hoe bepaalt Google de rankings?

Google is in de loop der jaren best veel veranderd. Het voert een constant gevecht met hun eigen algoritme om tot steeds relevantere zoekresultaten te komen. Waar Google begonnen is met het indexeren van webcontent past het vandaag de dag kunstmatige intelligentie (AI) toe. Google wil daarmee jou en je zoekopdracht begrijpen. Google wil je leren kennen zodat zij je optimaal kunnen helpen bij het vinden van de juiste webcontent. Want besef één ding: we zijn allemaal data en er zijn genoeg mensen op deze aardbol die grote overeenkomsten met jou als mens hebben. Het inspelen op jouw online gedrag geeft Google grappig genoeg de commerciële kans om jouw toekomstige zoek- en aankoopintenties te voorspellen.

Waardoor kom je bovenaan in Google?

Maar eerst even terug naar basis: hoe bepaalt Google dan wie er bovenaan rankt en wie niet? In één antwoord: win aan vertrouwen. Je moet eerst krediet bij Google op zien te bouwen. En hoe je dat doet? Schrijf en publiceer in eerste instantie webcontent die relevant is voor websitebezoekers. Met name het laatstgenoemde is iets wat voor ondernemingen en organisaties uitdagend blijkt. Want hoe vaak zie je wel niet die ‘borstklopperij’ op hun websites terug. Het bedrijfspand groot in beeld bovenaan aan de website, met de bussen er strak voor geparkeerd en het team breeduit staand met de armen over elkaar. Geeft dat antwoord op de nummer één vraag van je bezoeker? Wij denken van niet.

Wat wel te doen bij het organisch ranken?

Het is achteraf gezien eigenlijk best makkelijk. Zoals Johan Cruyff ooit al zei: ‘je gaat het pas zien als je het door hebt’. Is trouwens ook een leuk managementboek (tip). Voor het hoog ranken in Google dien je namelijk een aantal ‘grote cijfers’ scherp in de gaten moeten houden. Een website wordt door Google op waarde geschat aan de hand van de volgende vier online gedragskenmerken:

  • Webcontent: de overeenkomst tussen zoekopdracht Google-gebruiker en webcontent;
  • Bounce: het percentage websitebezoekers dat na het bezoeken van één webpagina de website verlaat;
  • Bezoekersduur: het gemiddelde bezoekersduur van website;
  • Paginaweergaven: het gemiddelde aantal paginaweergaven van websitebezoekers.

Is dit dan het enige?

Nee, want geef toe: jouw concurrenten hebben waarschijnlijk ook best een goede website. We gaan daarom een stapje dieper in de materie met betrekking tot het hoog organisch ranken in Google. We hebben het hiermee over de invloed van autoriteit. Dit betreft een externe factoor die de ranking van jouw nummer één positie in Google zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Hiermee bedoelen we vermeldingen van jouw website op andere online platformen als nieuwswebsites, startpagina’s, forums, reviewsites en ga zo maar door. Om te bouwen aan autoriteit dien je te werken aan betrouwbare inkomende linkvermeldingen. En hoe sterker het domein van de inkomende linkvermelding, hoe meer waarde jouw website ontvangt. Let er natuurlijk wel op dat er een bepaalde overeenkomstige relatie moet zijn tussen jouw webcontent en de content van de naar jou verwijzende domein. Anders telt het niet.

Onderstaande video geeft antwoord over hoe je krachtige linkvermeldingen voor je website genereert

Wanneer houdt Google een organische koppositie tegen?

Het kan dus zeer zeker zijn dat jouw posities in Google negatief worden beïnvloedt door inkomende linkvermeldingen. Misschien wel van onbetrouwbare linkvermeldingen waar je bestaan niet van af weet. En dan kun je zo’n goede ervaring voor je websitebezoekers bieden, op nummer één kom je niet. Het is daarom verstandig om zo nu en dan jouw eigen websiteprofiel van inkomende links te analyseren. Want wie weet hebt je last van giftige inkomende linkvermeldingen! Vraag dit dus na bij je diegene die je online marketing verzorgd. Wil je het echt zeker weten? Neem gerust contact op. We draaien het linkprofiel van jouw website in een mum van tijd voor je uit.

Zeker weten of je last hebt van giftige links? Neem vandaag nog contact op

We draaien het linkprofiel van jouw website in een mum van tijd voor je uit

Leadfeeder - Genereer meer B2B sales
Zoekwoordenanalyse anno 2023
Google SEO Workshop
SEO: the quick wins
Marvo systeemplafonds
De ultieme website laten maken