De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Hulp bij online marketing Hulp bij online marketing

Hulp bij online marketing

Hebt je een bedrijf en wil je wat hulp bij je online marketing? Wij helpen je graag verder op weg. Want als je dit artikel leest ben je ongetwijfeld op zoek naar meer klanten of wens je meer extra omzet te genereren. Laten we voor nu als uitgangspunt nemen dat je nieuwe klanten wilt realiseren met behulp van online marketing. We geven je antwoord aan de hand van de onderstaande fases hoe te starten.

Fase één: oriënteren op belangrijke zoekwoorden

Ruim zeventig procent van alle aankopen wordt online beïnvloedt. Je kunt hiermee dus je voordeel mee doen en één van de eerste stappen die men onderneemt is het invoeren van een zoekopdracht in de Google-zoekmachine. Veelal vindt dit plaats in een vraagvorm als: ‘goedkoop tomaten online kopen’ of ‘hoe mijn website optimaliseren voor Google’. Het begint met een soort van zoekwoordenanalyse. Welke zoekwoorden typt jouw potentiële klant in Google in? Zodra je daar een scherp beeld bij hebt start fase twee: de online web-inhoudsstrategie.

Lees ook: zoekwoordenanalyse anno 2019

Fase twee: web-inhoudsstrategie opmaken

Nu we interessante en potentierijke zoekwoorden in kaart hebben gebracht starten we met fase twee: het opmaken van een web-inhoudsstrategie. Je zult web-inhoud moeten publiceren dat in antwoorden voorziet met betrekking tot de zoekopdrachten in Google van jouw potentiële klanten. Want Google maakt simpel gezegd een match met jouw website en de zoekopdracht door de Google-gebruiker. Google indexeert en scant dagelijks jouw website. Jouw website-inhoud wordt dus iedere dag op waarde geschat. Het is van belang om web-inhoud op een relevante manier te publiceren. Hoe relevanter hoe groter de kans op een goede positie in Google.

Fase drie: ontwikkelingen meten

Je hebt je eerste web-inhoud gepubliceerd en nu wil je natuurlijk weten wat de ontwikkelingen zijn. Als je hoog in de Google-zoekmachine wilt ranken is het slim om Google Search Console te installeren. Deze omgeving geeft je inzicht over hoe jouw website zich manifesteert in de Google-zoekmachine. Bovendien zie je onder andere de prestaties van je organische posities in Google. Daarnaast ontvang je ook meldingen over de performance van je website. Handig voor als je website toch nog essentiële ‘fouten’ bevat. Maak tot slot ook een Google Analytics-omgeving aan. Hiermee meet je het gedrag van de online bezoeker op jouw website. Je kunt daardoor jouw online conversie bijhouden en dat komt toch wel van pas bij het evalueren van je online marketingstrategie.

Fase vier: laaghangend fruit optimaliseren

Je weet nu aan de hand van Google Search Console wat je posities in Google zijn. Wat vervolgens te doen? Het is slim om na te gaan op welke zoekwoorden je inmiddels al een top tien of top twintig positie hebt behaald. Je kunt namelijk deze posities relatief gemakkelijk verder omhoog stimuleren. Hoe je dit doet? Voeg meer relevante web-inhoud toe met betrekking tot die onderwerpen waar je al een positie in Google hebt gepakt. Kies voor het gebruik van afbeeldingen, video’s en verwijs naar nieuwe relevante webpagina’s. Uit onderzoek is overigens gebleken dat het toevoegen van een YouTube-video op een website de conversiepercentage met wel tachtig procent kan laten toenemen. Met het doorvoeren van deze optimalisatie zul je zien dat jouw zoekwoorden hoger in Google-zoekmachine komen. Want hoe hoger in de Google zoekmachine, des te meer verkeer naar je website en uiteindelijk des te meer omzet voor jou.

Lees ook: hoe kom ik organisch in Google op nummer 1?

Laatste fase, 5: conversie optimaliseren

Gefeliciteerd, je weet nu hoe je extra verkeer naar je website gaat genereren. Maar hoe haal verhoudingsgewijs meer omzet uit je bezoekers? Welke stap kun je nu zetten om de online marketing te verbeteren? We gaan in op de conversie. De betekenis van een conversie is niets anders het uitvoeren van een belangrijke handeling op een website. Dit kan een online transactie zijn, het bekijken van een online video, het downloaden van een brochure, et cetera. Uiteindelijk is dit ook het hoger gelegen doel: klantcontact genereren. Geef daarom je online marketing een extra impuls door uitvoerig je website te analyseren op conversie. Hoe makkelijk kan iemand een conversie uitvoeren op je website? Hulp bij nodig? We geven onderstaand een aantal tips weg om je op weg te helpen.

Verplaats je eens in de schoenen van je websitebezoeker en stel jezelf de volgende vragen:

  • Kan ik gemakkelijk een online aanvraag indienen?
  • Wordt ik voldoende gestimuleerd bij het voltooien van conversie?
  • Kan ik mijn vraag volledig indienen?
  • Wat kan ik verwachten bij het uitvoeren van een conversie?

Met het beantwoorden van de bovenstaande vragen dwing je jezelf om na te denken over je eigen conversie. Is je website hiervoor optimaal ingericht? Hebt je het idee van niet? Ga dan vooral met je websitebouwer om tafel en laat diegene ook meedenken over de ideale invulling van de conversie. Samen komen jullie ongetwijfeld tot nieuwe en betere ideeën. Profiteer van elkaars intelligentie!

Hulp bij online marketing 2.0

Hiermee sluiten we dit artikel over hulp bij online marketing af. Wil je toch meer relevante artikelen lezen en daarmee hulp ontvangen voor jouw branche gerelateerde business? Lees en bekijk binnenkort de volgende interessante artikelen over online marketing:

Online marketing voor Coaches
Online marketing voor Restaurants
Online marketing voor Horeca
Online marketing voor Advocaten
Online marketing voor Scholen
Online marketing voor Fotografen
Online marketing voor Rijscholen
Online marketing voor Tandartsen
Online marketing voor Makelaars
Online marketing voor Startups

Lees ook overige artikelen met waardevolle en handige tips over het optimaliseren van SEO-strategie.

Leadfeeder - Genereer meer B2B sales
Zoekwoordenanalyse anno 2020
Marvo systeemplafonds
De ultieme website laten maken
Google SEO Workshop
SEO: the quick wins
Hulp bij je online marketing

Laat ons eens vrijblijvend met je mee meekijken