De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Wat is een no-follow-link? No Follow Lees meer

Wat is een no follow-link?

Je kunt een link een nofollow attribuut in HTML meegeven. Hiermee geef je aan dat de link niet door o.a. een Google-bot of spider gevolgd dient te worden.

Nofollow is een methode waarmee webmasters tegen zoekmachines kunnen zeggen dat ze de links op een bepaalde pagina of een specifieke link niet moeten volgen.

Waarom kies je voor een no follow-link?

Het toepassen van een no follow link is een methode voor webmasters om domein- en paginawaarde op een specifieke website te behouden. Het voorkomt linkjuice (en daarmee een mogelijke de-evaluatie in de zoekmachine van Google). No follow is dan ook een beladen term in de online marketingwereld. Ook online adverteerders platformen maken om deze reden veelal gebruik van no follow-links.

Hoe maak je een no follow link aan?

Het toevoegen van no follow aan een link gaat als volgt. Je verwerkt rel=”nofollow” in de codering van de link. Zie dit voorbeeld link: <a href=”http://www.website.nl/” rel=”nofollow”>Link</a>

‘”Hoger in Google? Hoe pas je echte SEO toe?”

Wanneer pas je no follow toe?

Link-uitwisselingen die zijn bedoeld om de positie van een site in de zoekresultaten van Google positief te manipuleren, kunnen worden beschouwd als onderdeel van black hat SEO en als in strijd met de Richtlijnen voor webmasters van Google. Dit geldt ook voor gedrag waarbij links naar uw site of links van uw site worden gemanipuleerd.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van linkbuilding die de positie van een site in de zoekresultaten negatief kunnen beïnvloeden:

  • Links met een hoge paginawaarde inkopen of verkopen. Dit geldt juist voor het betalen voor links of voor berichten die links bevatten; het inwisselen van goederen of services voor links; of het verzenden van een ‘gratis’ product in ruil voor een recensie en een link naar uw site
  • Overmatige vorm van linkbuilding (‘Link naar mij en ik link naar jou’) of partnerpagina’s met kruislinks als enige doel (A-B links)
  • Grootschalige campagnes voor artikelmarketing of gastberichten met ankertekstlinks met veel zoekwoorden
  • Het gebruik van geautomatiseerde programma’s of services om links naar uw site te maken

Indien je geen risico wilt lopen met linkbuilding kun je het beste kiezen voor het gebruik van no follow-links.

Lees ook: onze manier van linkbuilding