De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Linkbuilding Hoger in Google Klik hier voor meer info

Hoger in Google door linkbuilding?

We willen allemaal graag hoog in de zoekresultaten komen, maar hoe beoordeelt Google wie er bovenaan komt? Naast het optimaliseren van je content, is het link profiel één van de belangrijkste factoren waarop de website wordt beoordeeld. Met kwalitatieve inkomende links is Google beter in staat om je website te beoordelen en positieve waardebepaling mee te geven. Het spel van linkbuilding draait dan ook voornamelijk om het verkrijgen van autoriteit.

Wat is linkbuilding? Een link (ook wel backlink genoemd) op een andere website die verwijst naar jouw website.

Online SEO marketing Groningen

Daarom is linkbuilding zo belangrijk

Het aantal relevante backlinks naar jouw website is essentieel voor de beoordeling van jouw website. De backlinks vertegenwoordigen een bepaalde linkwaarde en hebben een sterke invloed op de ranking van je website. Linkbuilding stimuleert zowel de waarde van je webpagina’s als het domein. Voor Google is de graadmeter om te bepalen hoe populair jouw website eigenlijk is. En daarmee op welke positie jouw website in de zoekresultaten thuishoort. Het is samen met Google Rankbrain de belangrijkste rankingsfactor.

Kortom: linkbuilding is een belangrijk onderdeel van iedere website. Hoe meer relevante links, hoe beter de website wordt beoordeeld. Hoe beter de beoordeling, hoe hoger in Google. Winnen in Google, dat wil jij toch?

Online SEO marketing Groningen

Wat is de beste manier voor linkbuilding?

Google houdt van een natuurlijk verkregen link profiel. Je dient dus eigenlijk de beste web content te publiceren, zodat jouw bezoekers zonder te vragen de pagina’s online gaan delen. Een natuurlijk link profiel bestaat verder uit een  combinatie van follow links en no-follow links, kwalitatieve links en minder kwalitatieve links. En dat op een natuurlijke manier verkregen, verspreidt over het gehele jaar. Zoals we een natuurlijk proces omschrijven.

Lees de beste strategie voor linkbuilding

SEO services
Linkbuilding laten verzorgen door professionals?

Laat je gegevens achter, binnen één werkdag nemen we contact met je op

Google let streng op linkbuilding

Google voert regelmatig updates in de zoekmachine door om misbruik van linkbuilding tegen te gaan. In het verleden zijn er websites gestraft die niet voldeden aan een natuurlijk link profiel. Voorzichtigheid is dus geboden. Een ‘foute’ link kan verstrekkende gevolgen voor je prestaties in de zoekmachine. Let op de volgende eigenschappen van een website waarop je een backlink aanvraagt:

  • Leeftijd van het domein
  • Het aantal uitgaande links
  • Is de website relevant voor jouw website
  • Positie van de backlink
  • Naam die je meegeeft aan de backlink (anchor)

Tip: informeer of het mogelijk is om een beschrijving mee te geven aan de backlink, een ALT-tekst. Deze tekst komt tevoorschijn zodra er met de muis over de backlink heen wordt gescrold en het kan bijvoorbeeld aangeven wat iemand kan verwachten zodra de link wordt aangeroepen.

”Google is erg vergelijkbaar opgebouwd als een scriptie, bij een scriptie wordt er ook naar andere theorieën, professoren en andere studies verwezen.”

Welke andere vormen van linkbuilding zijn er?

Het is verstandig om een natuurlijke mix aan backlinks te genereren. Onderstaand nog een aantal vormen van links waar je misschien niet direct aan denkt. Toch zijn deze links erg waardevol.

Reviews

Consumenten zoeken continu informatie over een bepaalde product of service, alvorens zij tot een aankoop overgaan. Online reviews zijn daarom een enorm stille kracht voor iedere website en een zeer belangrijk aspect van de online marketing. De mening van een ander weegt immers zwaarder dan die van de aanbieder.

Social signals

Door op social media te linken naar pagina’s op je website, worden je pagina’s sneller opgepakt en uiteindelijk hoger gerankt. Hoe meer fans, shares, likes, volgers, tweets en retweets des beter je pagina in Google scoort. En hoe hoger de betrokkenheid van je volgers, hoe beter.

Blogs (en vlogs)

De links van en vanuit blogs zijn erg belangrijk. Blogs worden door Google erg waardevol bevonden, een blog heeft namelijk trouwe volgers. Bovendien creëert het een natuurlijke flow aan websitebezoekers. Daarnaast kan een blog zorgen voor meer bezoekers naar je website.

Wij voeren linkbuilding activiteiten uit voor bedrijven en organisaties in heel Nederland

Linkbuilding uitbesteden aan professionals?

Nieuwsgierig geworden naar de link-mogelijkheden voor jouw website? Vul dan hieronder het web formulier in en één van onze Einsteins neemt binnen enkele uren contact met je op. Voor direct contact kun je ons gerust bellen op, tel.: 050-32 00 844

SEO Groningen
Linkbuilding uitbesteden aan professionals?

Neem contact op, we nemen direct contact met je op