De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Slimste keus in online marketing Google Maps Google Maps stappenplan

Winnen met Maps van Google

Voor ondernemers is optimale bereikbaarheid essentieel. Dit begint natuurlijk online. Google Maps is gratis dienstverlening die je hierin goed kunt gebruiken. Daarnaast is een uitgewerkte (bedrijfs-)vermelding erg dynamisch. Zo biedt Google Maps o.a. een visuele weergave van je pand (streetview), een handige navigatie voor je klanten (routeplanner) en kun je ook de openingstijden van je onderneming of shop eenvoudig communiceren.

Lees ook: hoe pas je echte SEO marketing toe?

Online SEO marketing Groningen

Hoe van maps Google gebruik maken – stappenplan

Voor het genereren van een bedrijfsvermelding op Google Maps zijn de volgende stappen van belang:

Stap 1: een Google-account
Voor het aanmelden van je onderneming op Google Maps is een Google-account verplicht. Geen account? Geen probleem. Je kunt deze makkelijk en gratis aanmaken op: https://accounts.google.com/SignUp?hl=nl

Stap 2: Google Mijn Bedrijf
Ga naar: https://www.google.nl/intl/nl/business/ en log-in met je Google account. Je omgeving in Google mijn bedrijf wordt op deze manier automatisch aangemaakt.

Stap 3: locatie toevoegen
Zodra je bent ingelogd kun je rechtsonder een ‘locatie toevoegen’. Klik op het plusje, voer je bedrijfsnaam in en ga akkoord met de service-voorwaarden.

Stap 4: bedrijfsinformatie
Geef bij categorie één primaire en één of meerdere secundaire categorieën op die passen bij jou product- of dienstverlening. Werk jouw vermelding verder uit met website-url, openingstijden, telefoonnummer, foto’s en natuurlijk het adres.

Stap 5: verificatie vereist
Je bewerkingen worden niet weergegeven op Google, tenzij je je bedrijf verifieert. Klik daarom op ‘nu verifiëren’ en volg de stappen op die worden weergegeven. Het kan zijn dat Google een bedrijven aan je voorstelt die (sterk) lijken op jouw ingevoerde bedrijfsinformatie. Controleer of jouw bedrijf hier tussen zit. Zo niet, ga door met het aanmaken van je locatie.

Stap 6: briefkaart versturen
Google wil zeker weten dat het bedrijf dat je verifieert ook daadwerkelijk van jou is. Daarom kun je opdracht aan Google geven tot het versturen een verificatiecode (per post) naar het eerder opgegeven bedrijfsadres. Voor het gemak kun je de brief ook een ‘ter attentie van’ vermelding meegeven.

Stap 7: briefkaart ontvangen
Google verstuurt de briefkaart met verificatiecode (vijf-cijferige code) per post.  Brief ontvangen? Log in het reeds aangemaakte Google mijn bedrijf-account en klik op de specifieke bedrijfslocatie die je wilt verifiëren.

Stap 8: verifiëren
Klik op ‘nu verifiëren’ en voer de vijf-cijferige code in. Gefeliciteerd. Je ontvangt nu waarschijnlijk een melding dat het gelukt is om de bedrijfsmelding te verifiëren.  Het kan enkele dagen duren voordat je vermelding daadwerkelijk in Google zichtbaar is.

Het beste uit Google Maps halen?

Uiteraard geven we je een aantal handige Google mijn bedrijf-tips mee waardoor jouw website net even beter gevonden wordt.

Tip 1. Bedrijfsnaam + zoekterm
Het is handig om bij het veld van bedrijfsnaam, naast je bedrijfsnaam, ook een belangrijke zoekterm mee te geven die door jouw potentiële klanten gebruikt wordt.

Tip 2. Webpagina-URL
Denk erover na om een aparte webpagina aan te laten maken voor de bezoekers voor de bezoekers vanuit Google Maps. Bijvoorbeeld: www.jouwwebsite.nl/amsterdam. Dit is waarschijnlijk relevanter dan je homepage.

Tip 3: Positieve reviews
Stimuleer en motiveer klanten om een review achter te laten bij je Google Maps-vermelding. Hierdoor genereer je gele ‘sterren’ bij vermelding en zorgt ervoor dat je vermelding daardoor ook beter opvalt.

Google Maps laten verzorgen?

OpEinstein is er voor organisaties die online marketing serieus nemen. Wij helpen graag bedrijven en instanties om beter in Google gevonden te worden. Maak daarom eens kennis met een ervaren specialist om de bovenstaande toe te passen op jouw situatie. Daarnaast denken met je mee over hoe je site sterker en overtuigender online overkomt.

Vul vrijblijvend het onderstaande web formulier in en binnen enkele uren neemt een online specialist per e-mail contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook, tel.: 050 3200 844.

Ps: wist je dat OpEinstein actief seo services verzorgd op de volgende locaties: Assen, Drachten, Emmen, Enschede, Groningen, Heerenveen, HengeloHoogeveen en Leeuwarden?