De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Verhogen van de page authority Page authority (PA) verhogen

Page authority (PA) verhogen?

Page authority (PA) is een cijfermatige websiteanalyse van MOZ en geeft een positieve correlatie met de rankings in Google. Het geeft de relatieve “backlinkpopulariteit” van een webpagina weer in vergelijking met andere webpagina’s. Hoe hoger de PA-score, des te sterker de specifieke webpagina. We calculeren de PA aan de hand van het aantal unieke en waarde van de links dat naar de webpagina linkt.

Wat kun je met de page authority?

In feite is het een superhandige statistiek om naar te kijken bij het vinden van kwalitatieve backlinks. Dit komt omdat backlinks van webpagina’s met een hoge ‘linkpopulariteit’ doorgaans waardevoller zijn dan die van sites met een lage ‘linkpopulariteit’. Daarnaast is linkpopulariteit ook een handig gegeven om het vermogen van een webpagina te schatten om zoekverkeer vanuit Google te ontvangen.

Hogere rankings met page authority

Allereerst is het goed om te weten dat de PA-score is op basis van een logaritmische schaal van 0 t/m 100. Dit houdt in dat het makkelijker is om te groeien van 20 naar 30, dan van 70 naar 80. Wil je jouw PA-score positief stimuleren? Probeer dan links te verkrijgen van websites met een hoge PA van minimaal 25 en vermijd ten alle koste links van webpagina’s met een PA van lager 10.

Hoe we hier achter zijn gekomen?

Hoe het kan dat we dit weten? Uit onderzoek blijkt de PA-score en het organisch zoekverkeer van meer dan 200.000 domeinen goed met elkaar correleren.