De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Hoe hier optimaal gebruik van te maken? SEO long tails

Wat zijn SEO long tails?

SEO long tails” of “long-tail zoekwoorden” zijn specifieke, vaak langere zoektermen of zinnen die een beperkt zoekvolume hebben in vergelijking met kortere, algemenere zoektermen. Maar ondanks hun lagere zoekvolumes kunnen long-tail zoekwoorden een waardevolle rol spelen in een SEO-strategie om de volgende redenen:

Webdesign in dienst van conversie

Voordelen SEO long tail-strategie

Kies hierom voor SEO long tails:

  1. Hogere conversieratio: Mensen die long-tail zoekwoorden gebruiken, zijn vaak verder in het aankoopproces en hebben een duidelijk idee van wat ze willen. Hierdoor is de kans groter dat ze een actie ondernemen, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een nieuwsbrief.
  2. Minder concurrentie: Omdat long-tail zoekwoorden specifieker zijn, is er meestal minder concurrentie voor die termen. Dit maakt het gemakkelijker om een hogere positie in de zoekresultaten te krijgen.
  3. Beter doelgericht: Ze kunnen je helpen om een specifieker publiek te bereiken dat echt geïnteresseerd is in wat je te bieden hebt.
  4. Groter totaal zoekvolume: Hoewel elk individueel long-tail zoekwoord een laag zoekvolume kan hebben, kunnen de gecombineerde zoekvolumes van vele long-tail zoekwoorden significant zijn.
  5. Natuurlijke taal en Voice Search: Met de opkomst van voice search en digitale assistenten zoals Siri, Alexa en Google Assistant, gebruiken mensen steeds meer natuurlijke taalpatronen bij het zoeken. Deze zoekopdrachten zijn vaak long-tail van aard.
Meer bezoekers online

Praktische SEO long tail-voorbeeld

Stel dat je een online winkel hebt die biologische theesoorten verkoopt. Een algemeen zoekwoord kan “thee” zijn, wat een hoge concurrentie en een groot zoekvolume zal hebben. Een long-tail variant kan echter “biologische groene thee kopen” zijn, wat een lager zoekvolume zal hebben, maar een hogere conversiekans omdat het specifieker en doelgerichter is.

Bij het opzetten van een SEO-strategie is het raadzaam om een mix van algemene en long-tail zoekwoorden te gebruiken om het meeste verkeer en de beste conversieratio’s te bereiken.

Google ads