De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Shortlist van je website Verhuizen Bekijk de tips

Verhuizen domeinnaam & website

je domeinnaam is niet je website(!). Dit staat los van elkaar. Als je dus de samenwerking opzegt en je de verhuistoken van je domeinnaam opvraagt, verhuis je in 9 van de 10 gevallen niet de website mee. Deze ‘files’ moet je dus ook opvragen bij de webdeveloper en vervolgens aanleveren bij je nieuwe hosting bedrijf (zodat zij de website voor je kunnen hosten).

E-mailinstellingen

Het beƫindigen van een samenwerking betekent vaak ook een nieuw hostingbedrijf. Dat betekent ook dat je nieuwe e-mailinstellingen verkrijgt. We adviseren om deze direct na verhuizing op te vragen bij je nieuwe hostingbedrijf. Vraag bij je huidige e-mailprovider op wat er met je huidige e-mail gebeurt, het kan namelijk zijn dat deze niet wordt verhuisd(!).

Google Ads klikfraude

Beheer en onderhoud website

Het beĆ«indigen van een samenwerking betekent ook dat er meestal geen onderhoud wordt gepleegd aan de website. Dit is vaak wel nodig! Een website is meestal gemaakt van componenten die gemaakt zijn door externe web developers. Regelmatig zijn er zogenaamde ‘breaches’ en dat levert hackgevaar op. Het updaten van deze componenten (plug-ins) is essentieel.

Website met Wordpress laten maken

Houdbaarheid website

Het kan goed zijn dat je huidige website een gebruikte ’template’ is. Ofwel een bestaande site, die vervormd is naar jullie stijl en inhoud. Dit is een snelle en makkelijke manier om een website te maken. Echter worden deze templates (na aankoop) niet meer doorontwikkeld en doordat webbrowsers zich continu ontwikkelen kan het zijn dat je website (snel) verouderd. Zo kan het zijn dat bepaalde onderdelen van je website plotseling wegvallen en niet meer zichtbaar voor het publiek zijn.

Laatste tip

Vraag bij je nieuwe hostingbedrijf of zij alle zaken m.b.t. het verhuizen van je domeinnaam, website en e-mail in goed1. Verhuizen domeinnaam & website: je domeinnaam is niet je website(!). Dit staat los van elkaar. Als je dus de samenwerking opzegt en je de verhuistoken van je domeinnaam opvraagt, verhuis je in 9 van de 10 gevallen niet de website mee. Deze ‘files’ moet je dus ook opvragen bij de webdeveloper en vervolgens aanleveren bij je nieuwe hosting bedrijf (zodat zij de website voor je kunnen hosten).

Online marketing