De slimste keus in online marketing
  • 050 32 00 844
Offerte
Structured Data Door OpEinstein.nl

Structured data

SEO draait om het beter en gemakkelijker gevonden te worden in Google door je doelgroep. Om meer resultaten te verkrijgen met SEO is er nu een nieuwe techniek, namelijk gestructureerde informatie. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Waarom structured data gebruiken?

De missie van Google is simpel. De juiste informatie brengen tot de zoeker. Geef je de bezoeker interessante en relevante informatie dan zal je ook snel hoog in de zoekresultaten komen bij Google, dit betekent meer bezoekers en meer omzet. Structured data helpt Google om gemakkelijker de informatie op je website te lezen en te begrijpen.

Hoe werkt het?

Structured data werkt als volgt: In de code van je website geef je met een gestandaardiseerde indeling informatie weer over je pagina. Bijvoorbeeld, op een receptenpagina, wat zijn de ingrediënten, de kooktijd en temperatuur, de calorieën, enzovoort. Door deze informatie op een schematische manier in je code te verwerken, kan Google je pagina gemakkelijker lezen.

Omdat de gestructureerde gegevens elk afzonderlijk element van het recept labelen, kunnen gebruikers naar het recept zoeken op ingrediënt, calorietelling, kooktijd, enzovoort. Google heeft ook een online hulpprogramma om je te helpen met het maken van structured data

Voorbeeld code contactpagina

Heb je geen website, waar je zulke specifieke data kan ingeven? Structured data werkt ook bij een simpele pagina, zoals een contactpagina. Hoe de code bij een simpele contactpagina is opgebouwd zie je in de afbeelding.

Meer weten?

Wil je er meer over weten? Neem dan contact met op met een van onze Einsteins om meer te weten te komen. Wij helpen je graag op weg of nemen het project bij je uit handen.

Haal jij het maximale uit je website-informatie?

Wordt groter en verbeter je zichtbaarheid in al je Google-voorvertoningen. Gebruik alle facetten die Google zoekmachine beschikbaar heeft