De slimste keus in online marketing
 • 050 32 00 844
Offerte
Slimste keus in Online Marketing Winnen in Google Hoe het werkt

Winnen in Google

Tijd, liefde en aandacht voor je website. Als je wilt winnen in Google dan is dat de manier om ‘hogerop’ te komen in de zoekmachine. In een notendop komt het neer op: autoriteit, relevantie en gebruikerservaring. Termen waarvan je op het eerste oog wellicht denkt: ja, en hoe dan precies? Maak je geen zorgen, we gaan het je vertellen. Eigenlijk is het spel van Google best logisch. Mocht je in het verleden een scriptie hebben geschreven, is het zelfs in een hoge mate herkenbaar: de zoekmachine van Google is technisch gesproken immers op dezelfde opgebouwd.

”Fascinerend wat voor simpele stappen je goed en snel vindbaar maken in Google.”

Lees ook: hoe pas je echte SEO marketing toe?

Online SEO marketing Groningen

Pas het volgende toe

Geef niet te snel op, dat is namelijk één van de meest gemaakte fouten in Google-landschap. Start met het formuleren van een realistische strategie. Op welke keywords wil je ranken? Hoe ga je je content daarop vervolgens op aansluiten? Hoe zorg je in eerste instantie voor traffic naar je website? Misschien moet je wel beginnen met een offline-approach. Als je je website op waarde door Google wilt te laten indexeren, dan dien je toch echt eerst een basis qua bezoekersaantallen te realiseren.

Deze tips helpen jou om te winnen in Google:

Do’s

 • Maak gebruik van headings h1, h2, etc.
 • Verwerk keywords in de title en meta-omschrijvingen
 • Kies voor één onderwerp per aparte webpagina
 • Gebruik woorden als wie, wat, waarom, wanneer en hoe
 • Knip de tekst op in alinea’s
 • Geef afbeeldingen een ALT-tekst mee
 • Zorg voor relevante interne link structuur

Don’ts

 • Keyword-stuffing (houd max. een keyword density van 3% aan)
 • Webteksten kopiëren van je concurrenten
 • Langdradige, moeizaam leesbare teksten
 • Spel- en zinsfouten
 • Schrijven in de ik- en wij-vorm
 • Overmatig gebruik uitroeptekens

En absoluut niet beginnen met de tekst ‘welkom op de site van’…

Lees ook: het perfect toepassen van jouw online marketing

Wat zegt Google over vindbaarheid beïnvloeden?

Om te winnen van je concurrenten in Google zul je goed moeten analyseren waar je je met je huidige site nu in Google staat. Gekeken naar het hedendaagse internetgebruik is het veelal mobiel wat de klok slaat. Houdt daar dan ook rekening mee. Wat is er bijvoorbeeld belangrijk bij het mobiel-internetgebruik? Mobiel gebruik is vluchtig, is je website traag? Begin dan eerst met de performance van je website en zorg ervoor dat de site binnen één seconde laadt. Dit stimuleert de gebruikerservaring.

”Alles draait om relevantie, geef daarom antwoord op de vraag.”

Lees ook: de manier van linkbuilding

Wanneer een ‘Einstein’ inschakelen?

OpEinstein is er voor organisaties die online marketing serieus nemen. Wij helpen graag bedrijven en instanties om beter in Google gevonden te worden. Maak daarom eens kennis met een ervaren specialist om de bovenstaande toe te passen op jouw situatie. Daarnaast denken met je mee over hoe je site sterker en overtuigender online overkomt.

Vul vrijblijvend het onderstaande web formulier in en binnen enkele uren neemt een online specialist per e-mail contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook, tel.: 050 3200 844.

Ps: wist je dat OpEinstein actief de online marketing verzorgd op de volgende locaties: Assen, Drachten, Emmen, Enschede, Groningen, Heerenveen, HengeloHoogeveen en Leeuwarden?